Hoppa till sidinnehåll

För dig mellan 0–17 år

Här hittar du information om hälsa, vård och omsorg för barn och ungdomar mellan 0 och 17 år i Norrtälje kommun. Om du bor i Norrtälje kommun har du också tillgång till vården i hela Stockholms län.

Mottagningar för barn och unga

Här finns information om vilket stöd och hjälp som finns när du av olika anledningar inte mår bra. Du kan själv ta kontakt med vården eller tillsammans med din vårdnadshavare.

Vårdmottagningar för barn och unga

Här finns information om ungdomsmedicinska mottagningen (BUMM) och de barnavårdscentraler (BVC) och husläkarmottagningar du kan välja mellan i Norrtälje kommun.

1177 – dygnet runt

Här finns information om 1177.se. På webbplatsen finns information och rådgivning som vänder sig till dig som är barn och ungdom.

Färdtjänst, riksfärdtjänst och sjukresor

Här hittar du information om olika sätt att resa om du inte kan använda kollektivtrafik. Du kan läsa om vilka alternativ som finns och hur du ansöker om dem.

Stöd för dig med funktionsnedsättning

Här finns samlad information om olika stöd och hjälp för dig som har nedsatt intellektuell, psykisk eller fysisk förmåga på grund av skada eller sjukdom.

Om Norrtälje sjukhus

Här finns samlad information om sjukhuset som har närakut, akutmottagning som tar emot barn och vuxna, intensivvård, röntgen samt olika specialistmottagningar.

Vid behov av rehabilitering

Här finns samlad information när du behöver hjälp med rehabilitering efter, skada eller sjukdom. Hur det fungerar, vad du behöver göra och vilka rättigheter du har.

Bidrag för bostadsanpassning

Här finns samlad information för dig som har en bestående funktionsnedsättning och behöver göra förändringar i ditt hem så att du kan klara dig själv bättre.

Så söker du vård

Här finns samlad information olika typer av mottagningar beroende på hur akut din situation är. Här kan du läsa mer vård på rätt nivå.